X Viquimarató de la llengua catalana

De

Durant la setmana del 23 al 29 de novembre, tindrà lloc la X Viquimarató de la Llengua Catalana, que enguany es dedica al vocabulari esportiu. L’Institut d’Estudis Baleàrics participa en l’organització de l’esdeveniment, conjuntamet amb altres institucions i entitats de tots els territoris de parla catalana.

La Viquillengua d’enguany es dirigeix a tots els usuaris que vulguin editar els articles de la Viquipèdia en català sobre vocabulari esportiu per ampliar-ne els continguts, a partir d’una llista que en proposa els articles per revisar. Alhora, també se suggereix la creació d’articles nous, així com la difusió de l’esdeveniment a les xarxes socials amb l’etiqueta #viquillengua7x7.

A les Illes Balears, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics, es farà un viquitaller d’edició a l’IES Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, dirigit pels viquipedistes mallorquins Pau Cabot i Antoni Salvà, i adreçat als alumnes de primer de batxillerat. Els participants podran aprendre com editar a la Viquipèdia i quins són els criteris bàsics per introduir-hi informació. A més, contribuiran a l’ampliació dels articles de terminologia esportiva en català, a partir d’uns termes seleccionats prèviament. L’esdeveniment tindrà lloc el proper divendres 24 de novembre.

La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2013, a la qual es van sumar tots els territoris de parla catalana l’any 2020.